ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

MEHMET AVŞAR’A VEFA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Osmaniye’nin sanat ve kültür hayatının en önemli isimlerinden biri olan ve bu alanda ilimizin ulu çınarı olarak adlandırılan şair ve yazar Mehmet Avşar için organize ettiği “Mehmet Avşar’a Vefa Programı” gerçekleştirildi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşen program tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mehmet Avşar’a Vefa programına katılan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara yaptığı konuşmada; “Osmaniye’nin topraklarının münbitliği sadece tarım alanında değil sanat alanında da münbit olduğunu biliyoruz. Bildiğimiz bu değerin yaşatılması adına da Osmaniye’de yetişmiş edebiyat, şiir, roman, çocuk oyunları ve değişik alanlarda kendini tüm Türkiye’de kanıtlamış pek çok sanat ve edebiyat kalem ustası hocalarımızın olduğunu biliyoruz. Bunlardan bir tanesi olan Mehmet Avşar hocamıza 7 Ocak haftasında bir ahde vefa olarak kendisini sizlerle buluşturmak ve ona bugün de sahip çıktığımızı ve yarın da sahip çıkacağımızı hissettirmek adına bu organizasyonu düzenledik. Hocamız Osmaniye’nin nadide ulu çınarlarından bir tanesidir. Mehmet Avşar hocam iyi ki varsınız diyor saygılar sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Adına düzenlenen programda konuşan Mehmet Avşar; “bizleri yalnız bırakmayan yardımlarını bizlerden esirgemeyen sayın başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen bütün dostlarıma, öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tür programların devam etmesini temenni ediyorum.”  Şeklinde konuştu.

Programda özgeçmişi okunan Mehmet Avşar’ı yakından tanıyan Reşat Gürel, İsmet İpek, Tayyip Atmaca ve Mehmet Durmaz gibi önemli isimler Mehmet Avşar ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Daha sonra sahneye Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencilerinden Rıdvan Durukan, ‘Yeter’, Semih Sefa Toy ‘Yetmez’ ve Abdullah Talha Ela ise ‘İstasyonda Üç Can’ isimli Mehmet Avşar’ın şiirlerini seslendirdiler.

Programın sonunda Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Ahmet Melih Loş ve MHP Merkez İlçe Başkanı Ümmet Kaya, Mehmet Avşar’a ve programın hazırlanmasına katkı sağlayanlara günün anısına plaket takdim etti.

Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen Mehmet Avşar’a Vefa programına Belediye Başkanı Kadir Kara’nın yanı sıra MHP Osmaniye İl Başkanı Ahmet Melih Loş ve yönetimi, MHP Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Ümmet Kaya ve yönetimi, Ülkü Ocakları İl Başkanı Hasan Şahin Ceylan ve yönetimi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İlgili Terimler :