ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

OSMANİYE BELEDİYESİ’NDEN KADİR GECESİ’NDE SAHUR YEMEĞİ

VATANDAŞLAR SAHURUN VE SEHERİN BERKETİNİ BİRLİKTE YAŞADI.

Osmaniye Belediyesi, Kadir Gecesi’nde Cumhuriyet Meydanında sahur yemeği verdi. Meydanda kurulan sahur sofrasında, Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlatılan kahvaltı ve meyve vatandaşlara ikram edildi.

Sahur programı Zafer Camii İmam Hatibi AdemYıldır’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı.

Sahura gelen vatandaşları selamlayan Belediye Başkanı Kadir Kara, tüm misafirleri masalarında ziyaret ederek sahur programına katılarak katkı sağladıkları için teşekkür etti.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “Geleneksel hale getirmiş olduğumuz mübarek kadir gecesinde sahurun ve seherin bereketini birleştirmek bir lokma ekmeğimizi paylaşmakadına sizlerle bir araya geldik.Belediyecilik, sosyal belediyecilik adına bazı sorumlulukları da yerine getirmektir. Bunlardan bir tanesi de milli, manevi ve inanç değerlerimizin korunması ve  yaşatılması adına yapmamız gereken hizmetlerdir. Bu anlamda milliyetçi ve mukaddesatçı bir neslin yetişebilmesi, gelecek yıllara bu değerlerimizi koruyarak aktarabilmeleri adına önem veriyor ve bu projemizi gelenekse olarak devam ettirmeye çalışıyoruz.

Mübarek kadir gecesinin Tüm Türk ve İslam coğrafyasına ve insanlık alemine hayırlar getirmesini özellikle yaşadığımız bölgede devam eden savaşlarınzulümlerin bitmesini,  ezilen mazlumlara çare olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.Yaklaşan mübarekRamazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor sahur programına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Sahur Programına katılan vatandaşlar ise, “iftar çadırına sık sık geldiklerini ifade ederek böylesi güzel bir etkinliği düzenlediği için ve binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturup maneviyatı coşkuyla bizlere yaşatan sayın Belediye Başkanımız Kadir Kara’ya teşekkür ediyoruz.” Şeklinde duygularını ifade ettiler.

Sahur yemeğinin ardından yemek duası yapıldı. Yapılan duanın ardından vatandaşlar evlerine dağıldı.

Sahur programına Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın yanı sıra MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Turgay Akıncı, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

İlgili Terimler :