ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

OKÜ ÖĞRENCİ KONSEYİNDEN HOCALI KATLİAMINI ANMA PROGRAMI

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Öğrenci Konseyi, Hocalı Katliamının 26’ncı yılı nedeniyle anma programı düzenledi.

Anma programı saygı duruşu, istiklal marşı ve Azerbaycan milli marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını OKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Coşkun Akgöllü yaptı.

OKÜ’de düzenlenen anma programına konuşmacı olarak katılan Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Marziye Memmedli, Ermeniler tarih boyunca her fırsatta Türk’e darbe vurmaya çalışmıştır. Bizler Ermenilerin Kafkaslardan olmadığını biliyoruz. Ruslarında sayesinde Azerbaycan topraklarına yerleştirilmişlerdir. Bugün görüyoruz ki 1918 yılındaki düşmanlıkları halen bugünde devam etmektedir. Düşmanlıklarından hiçbir zaman vazgeçmemişlerdir. Tarihimizi bizler unutmuyoruz. Unutursak da geleceğimiz olmaz biz bunun bilincindeyiz.“ dedi.

Anma programında Üniversitemiz öğrencilerinden Azerbaycanlı Asıf Hasanlı ise ‘Ayağa Dur Azerbaycan’ isimli şiiri okudu.

Yrd. Doç. Dr. Marziye Memmedli’den sonra konuşan Ebulfeyz Elçibey’in damadı Agıl Samadbaylı, “Biz soykırımcı ve ırkçı bir millet olsaydık dünyada Türk’ten başka bir millet yaşayamazdı. Biz gerçekten bir milletiz. Bizim dilimiz de dinimizde tarihimiz de kültürümüz de her şeyimiz birdir. Bu birliği kurmak bizim en doğal hakkımızdır. Bu birlikten kuvvet doğar. Biz inşallah güçlerimizi birleştireceğiz. Dünyadaki kaosa bir tek Türk milleti son verebilir.“ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Marziye Memmedli’ye OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk plaket takdim ederken Agıl Samadbaylı’ya plaketini ise Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Şahin Ceylan takdim etti.

Hocalı Katliamını anma programına Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Teke, Sehavet Aslankurt, OKÜ öğretim üyeleri, MHP İl ve İlçe teşkilatları, Osmaniye Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Şahin Ceylan, Osmaniye Türk Ocakları Başkanı Mehmet Çetinkaya, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Çağrı Hörmet ile çok sayıda Üniversite öğrencisi katıldı.

 

 

 

 

İlgili Terimler :