ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

OSMANİYE BELEDİYESİ, VEKTÖR MÜCADELESİNİ YIL BOYUNCA SÜRDÜRÜYOR

SİVRİSİNEK VE KARASİNEK ÜREME ALANLARININ İLAÇLAMASI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Osmaniye Belediyesi, vektörle mücadele kapsamında üreme alanlarına yönelik ilaçlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü İlaçlama Amirliği; sivrisinek, karasinek, tatarcık v.s. üreme alanlarına yönelik çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Alanında uzman mühendisler ve personeller tarafından 12 ay boyunca devam eden ve şubat ayı itibariyle şehrimizin 36 mahallesinde üreme alanları tarama ve ilaçlama işlemleri kapsamlı şekilde devam ediyor.

Osmaniye’nin her alanında tarama gerçekleştiren ekipler tespit edilen tüm bölgelerde periyodik olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle su birikintilerine sebep olan oto lastiklerinin bahçe ve boş alanlarda bırakılmaması, havuz, kova ve bidonların uzun süre su dolu olarak bekletilmemesi, bahçe ve sokak aralarında halı ve benzeri yıkama  işlemlerinin yapılmaması, bahçede bulunması muhtemel tuvalet kuyularının tamamen kapalı olduğundan emin olunması ve çöplerin sızdırmaz çöp torbalarına konularak konteynerlere bırakılması noktasında vatandaşlarımızın toplum sağlığı için hassasiyet gösterilmesi gereken konular olduğu belirtildi.

Osmaniye Belediyesi tarafından toplum sağlığını tehdit eden vektör mücadelesinde Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığımızca ruhsatlandırılan ilaçlar kullanılıyor.

 

İlgili Terimler :