ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

ELLERİNDE TÜRK BAYRAKLARIYLA MEYDANI DOLDURAN YÜZLERCE VATANDAŞ BİRLİK GECESİNE EŞLİK ETTİ

TRT SANATÇISI İLKER GÖKKAYA “VATAN UĞRUNA TÜRKÜLER” KONSERİ VERDİ

Osmaniye Valiliği öncülüğünde, Osmaniye Belediyesinin organizasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”, Cumhuriyet Meydanı’nda yüzlerce vatandaşın katılımıyla kutlandı. TRT Sanatçısı İlker Gökkaya’nın da konser verdiği gecede ellerinde Türk Bayraklarıyla alanı dolduran yüzlerce vatandaş ‘15 Temmuz Zaferi’ni kutladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Devlet Bahçeli Meydanı Şehitler Anıtı önünde toplanan yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe katılan vatandaşlar rengini şehitlerin kanından alan al-kırmızı bayraklarla yürüyüşe destek verdi. İzcilik Kulübü’nün de meşalelerle destek verdiği yürüyüşün sonunda Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı günün anlamına özel marşlar seslendirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Meydanı dolduran yüzlerce vatandaşın destek verdiği programda Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu, AK Parti Osmaniye İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy ve Vali Erdinç Yılmaz günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Osmaniye Belediyesi 7 Ocak Halk Oyunları ekibi geceye özel çeşitli oyunlar sergiledi. Daha sonra TRT Sanatçısı İlker Gökkaya “Vatan Uğruna Türküler” konseri verdi. Günün anlamına binaen çeşitli türkülerin seslendirildiği gecede meydanı dolduran vatandaşlar da zaman zaman Sanatçı Gökkaya’ya eşlik etti. Programın devamında sahne alan Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri vermiş oldukları konserle “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı sona erdi.

OSMANİYE BELEDİYESİ’NDEN BİRLİK GECESİNDE AŞURE İKRAMI

Muharrem ayının 10’uncu günü kutlanan Aşure Günü dolayısıyla Osmaniye Belediyesi Aşevinde hazırlanan aşureler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara ikram edildi. Cumhuriyet Meydanı’na konuşlandırılan Gezi Aşevi Tırında ikram edilen aşurelere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Belediye Başkanı İbrahim Çenet de vatandaşlarla sohbet ederek aşure günlerini kutladı.

Konuşmasında “En iyi darbe yönetimi en zayıf demokrasi yönetiminden evladır diyorum” diyen Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu, “15 Temmuz FETO darbe teşebbüsünün 8’inci seneyi devriyesi bu kansız alçak darbe girişimi hatırlatmak unutturmamak gelecek nesillerin bu kanlı darbeyi hafife almamalarını ders alıp ders çıkartmak yaşananlara ışık tutmak yaşayanlar görenler tarafından kınandığı o günkü alanda hep birlikte bir beraberiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hayırlara vesile olsun.” dedi.

AK Parti Osmaniye İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa, “15 Temmuz destanını selamladığımız bu anlamlı günde okunan hatmi şerifleri duaları şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyor ve ezanımıza, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken darbe girişiminde gazi olmuş vatandaşlarımıza da şükranlarımızı sunuyorum. 15 Temmuz tarihi şan ve şerefle dolu olan bu milletin yeni bir zaferi büyük bir destanı olarak tarihteki yerini aldı.” diye konuştu.

“BİZLER O GECE ÖLÜMÜ ÖLDÜRDÜK, KORKUYU ÖLDÜRDÜK”

Kaymakamlık yaptığı dönemde Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak’la 15 Temmuz akşamı aralarında geçen diyaloğu anlatan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Bende 15 Temmuzun karşısında dimdik ayakta durarak milletimizin o çelikten yıkılmaz iradesini ortaya koyan bütün aziz şehitlerimi sözlerim başında Allah’tan rahmetle bir kere daha anıyor gazilerimize uzun ömürler diliyor sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. O zaman Hakkari Valimiz Cüneyt Orhan Toprak, aradı beni saat 20.45 gibiydi. İbrahim ne yapıyorsun dedi. Sayın Valim takip ediyoruz ülkemizden iyi haberler gelmiyor. Burada da sıkıntılar var dedim. Dedi ki bu tümenden seni arayacaklar dedi. Seni çağıracaklar dedi. Gözaltına alacaklar dedi. Sakın gitme tedbirini al dedi. Bizde Sayın Cumhurbaşkanımız gibi bir gelsinler bakalım bir görelim ne yapacaklar neylerse Mevla’m güzel eyler dedik ve o gece emniyet müdürümüz olan şimdi Zonguldak İl Emniyet Müdürü olan Sinan müdürümüzle hamdolsun o geceyi öyle ilmek ilmek dokuduk ki sonradan o paşa üniforması giymiş FETÖCÜ alçakları sabahın ilk ışıklarında iki tanesini Yüksekova’da ki tümenden bir tanesini de Şemdilli’den diğerini de bir üst bölgesinden alarak adalete teslim ettik. Çok değerli Osmaniyeli hemşerilerim. Bakın bizler kader birliği yaptık. Bizler o gece ölümü öldürdük. Bizler korkuyu öldürdük.” şeklinde konuştu.

“EFENDİM BENİ DEVLET BAHÇELİ’YE SORABİLİRSİNİZ”

Konuşmasının ikinci bölümünde 15 Temmuz gecesi Cumhur İttifakının temellerinin nasıl atıldığına değinen Başkan Çenet,  konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi milli iradenin karşısında bu aziz milletimizin iradesinin karşısında hain alçakların hiç vücut bulabilir mi? Elbette bulamaz. İşte bugün sizlerle Cumhuriyet Meydanı’nda bende sizlerin vermiş olduğu mücadeleyi sizlerin arasında dinlerken gerçekten bahtiyar oldum. Ülkemiz bir uçurum kenarından adeta alındı. Başta Sayın Cumhurbaşkanı’mızın iradesi olmak üzere medarı iftiramız Türkmen Beyi’mizin.. Bakın Sayın Cumhurbaşkanı’mız o gece Ankara’ya inemedi. Ümit Dündar Birinci Ordu Komutanı dedi ki Sayın Cumhurbaşkanı’m biz İstanbul’da gerekli tedbirleri aldık. Buyurun buraya inin diye davet ettiğinde peki dedi komutan sana ben nasıl güvenebilirim. Efendim beni Devlet Bahçeli’ye sorabilirsiniz? İşte o gece bir tarih yazıldı. Cumhur İttifakı’nın da temelleri atıldı. Allah onların bizlere vermiş olduğu bu kutlu emanete millet olarak sahip çıkmayı bundan sonrada bizlere nasip etsin.”

AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy da konuşmasında 15 Temmuz’un vatanın bölünmez bütünlüğünün milli birlik ve beraberlikle bütün dünyaya bir kez daha gösterildiğinin tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise, “Milli birlik ve demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha gururla kutladığımız bizim göğsümüzü her daim kabartan tarihe altın harflerle yazılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü bu şanlı zaferi sizlerle birlikte coşkuyla kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

İlgili Terimler :