ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

OSMANİYE’DE FIRIN VE UNLU MAMULLER ÜRETEN İŞLETMELER DENETLENDİ

 

Osmaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesi için şehir genelinde faaliyet gösteren fırın ve unlu mamuller üreten işletmeleri denetledi.

Osmaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri, vatandaşların daha sağlıklı ve standartlara uygun gıda tüketmesi amacıyla ekmek fırınları ve unlu mamuller işletmelerine yapılan denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde kendileri gramaj tartımları yaparken, iş yerlerinin temizliği, çalışanların durumu ve ürünlerin şekli titizlikle kontrol ediliyor. İş yeri ruhsat kontrolü de yapan ekipler, ayrıca vatandaşın sağlığının korunmasına yönelik iş yerlerinin hijyen şartlarına uygunluğunu da denetledi. İşletme sahiplerine hijyen konusunda bilgiler de aktaran ekipler, tespit edilen eksiklerin giderilmesi konusunda da uyarılarda bulundu.

Ekipler, denetimlerin kent genelinde sıklıkla devam edeceğini daha önceden uyarısı yapılıp eksiklerin giderilmediği işletmelere de cezai işlem uygulanacağını belirttiler.

 

İlgili Terimler :