ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

ZORKUN YAYLASI ÇOCUK ŞENLİĞİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI

YÜZLERCE KİŞİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞEN YÜRÜYÜŞÜN SONUNDA MEHTERAN TAKIMI KONSER VERDİ

Osmaniye Belediyesi’nce bu yıl 28’incisi düzenlenen ‘Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği’ kortej yürüyüşüyle başladı. Yüzlerce kişinin katılım sağladığı yürüyüşün sonunda Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi.

Osmaniye’de 1985 yılında Eğitimci Reşat Gürel önderliğinde bir gurup öğretmen tarafından gönüllük esasına dayalı olarak başlatılan “Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği” kentin en köklü kültürel etkinliği olarak yerini aldı. Bu yıl Osmaniye Belediyesi tarafından 28’incisi düzenlen “Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği” etkinlikleri kortej yürüyüşüyle başladı. Zorkun Yaylası Orman İşletme Müdürlüğü önünde bir araya gelen yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla Şenlik Tepesi’ne kadar yürüdü.

Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe katılan vatandaşlar rengini şehitlerin kanından alan al-kırmızı bayraklarla yürüyüşe destek verirken İzcilik Kulübü de yürüyüşe destek verdi. Yürüyüşün sonunda Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı günün anlamına özel marşlar seslendirdi.

Konserin ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Çocuklar bizim yarınlarımız. Tabi bizler Osmaniye’nin sokaklarında akşam ezanına kadar vakit geçiren çocuklar var ya işte biz o çocuklarız. Bu çocuklar da bizim devamımız. İnşallah bizler bu çocuklarımızın o güzel coşkusunun devam ettirelim. Bundan 40 yıl önce neredeyse Reşat Gürel hocamız demiş ki şu çocukları bir güzel şenlikle buluşturalım da bir çocuk şenliği yapalım. Bize bugün şenliğimizin açılışını yapıyoruz. Yarın ve Pazar günü de devam edecek. Satranç turnuvalarından tiyatrolara, spor müsabakalarından masal anlatma etkinliklerine varıncaya kadar çocuklarımızın hem yaz mevsiminde güzel vakit geçirmelerini sağlayacağız hem de onların kendine bireyler olarak yetiştireceğiz. Sevgili Zorkun Yaylamızın sakinleri sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yaptığınız için bizlerde sizlere şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Kortej yürüyüşünün ardından Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri kapsamında düzenlenen Samet Aybaba Futbol Turnuvası’nın final müsabakalarını başlattı. Başlama vuruşunu yapan Başkan Çenet, tüm sporculara başarılar diledi.

İlgili Terimler :