ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

ZORKUN YAYLASI 28. ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE COŞKULU FİNAL

Osmaniye’nin en önemli kültürel ve sosyal etkinliklerinden biri olan Zorkun Yaylası Çocuk Şenliğinin 28’incisi, final etkinlikleri ile sona erdi. Zorkun Yaylası Şenlik Tepesinde düzenlenen programa Ak Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, MHP Merkez İlçe Başkanı Bilal Çenet, MHP KACEP İl Başkanı Ayşe Şahin, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cemil Erkara, belediye başkan yardımcıları, MHP ve Ak Parti yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında Şenlik kapsamında 12 yaş altı kursiyerler arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olan Enes Bekir Aki ve Ercrin Çıldır tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Zorkun Çocuk Şenliğimizin açılışında dedik ki, bin atlı o gün çocuklar gibi şendik. Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik. Bugün de hamdolsun hep birlikte çocuklar gibi şen bir şekilde huzurlarınıza çıkıyoruz. Hepiniz çocuk şenliğimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz” Dedi.

PANDEMİ VE DEPREM AFETİNİN AÇTIĞI YARALARI SARIYORUZ
Başkan Çenet, “Biz ırmak ırmak, nehir nehir denizlere koşarız. Dere boylarından topladığımız sularla okyanuslara ulaşırız. Biz kısa mesafeleri değil, biz bir ömür koşarız. Onun için bizler yarış bittikten sonrada koşan atlarız. Bizler zamansız, mekânsın, nefese doğru koşarız. Hamdolsun bizler göreve geldiğimiz 4 aylık zaman zarfında hemşerilerimize hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugünde Zorkun yaylamızda çocuklarımızla buluştuk. Çocuklarımız 21’nci yüzyılın başlarında önce pandemiyle evlerine kapandılar, sonra maalesef bir deprem afeti yaşadık ve çocuklarımız elbette bundan etkilendiler. Şimdi yaraları sarıyoruz. Hem ruhsal anlamda hem de şehrimizin restorasyonu için huzurlarınızdayız. Canla başla çalışıyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ 3 GÜN BOYUNCA GÜZEL VAKİT GEÇİRDİLER
Yaylacılığın kadim bir kültür olduğuna dikkat çeken Başkan Çenet, “Başka ülkelere gidin Avrupa şehirlerinde yaylacılık kavramı yoktur. Yazlıkçılık vardır ama yaylacılık yoktur. Zorkun’umuzla, Hasanbeylimizle, Türkmenpınarımızla, Fenkimizle yaylalarla dolu Osmaniye’mizin bir güzelliğidir. Bu güzelliği hep birlikte yaşıyoruz. Cuma günü startını verdiğimiz şenliğimiz kapsamında düzenlenen birçok sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere katıldılar. Çok güzel bir vakit geçirdiler.” Diye konuştu.
Daha sonra bir konuşma yapan Ak Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, programda emeği geçen başta Belediye başkanı İbrahim Çenet olmak üzere tüm ekibine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Çocuklar aileleri ve protokol üyeleri, mehter takımının seslendirdiği eserlere alkışları ile eşlik etti. 7 Ocak Halkoyunları topluluğunun gösterisinin ardından Ela Beren Başaran isimli izci öğrenci Dağlıca Türküsü isimli eserini seslendirdi.

DERECEYE GİREN ÇOCUKLARA ÖDÜL
Çember çevirme, yumurta taşıma, Baba çocuk bayrak yarışması, çuval yarışması ile 8-10 ve 12 yaş kız erkek kısa mesafe koşusu yarışmalarının finalleri yapıldı. Dereceye giren çocuklara protokol üyeleri tarafından madalya ve ödülleri takdim edildi.

TUĞÇE KANDEMİR’DEN MUHTEŞEM KONSER
Zorkun Yaylası 28. Çocuk Şenliği, son yılların popüler sanatçısı Tuğçe Kandemir’in halk konseri ile sona erdi. Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve eşi Ebru Çenet, sanatçı Tuğçe Kandemir’e günün anısına çiçek ve Karatepe kilimi hediye etti. Konser sırasında alanı dolduran binlerce vatandaş, sanatçının seslendirdiği eserlere eşlik ettiler.

 

İlgili Terimler :