ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

HURDAYA AYRILANLAR ÇÖP KONTEYNERLERİ YENİLENİYOR, ESKİLER ONARILIYOR

Osmaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince, şehir genelinde bulunan çöp konteynerlerinde bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Bu çerçevede sahada gezen ekipler, hurdaya ayrılacak ve tamir edilecek çöp konteynerlerinin tespitlerini yaptı. Hijyen ve estetik açıdan sorunlara yol  açan çöp kovaları, Bakım Onarım Amirliği çalışanları tarafından, tamir edildikten sonra boyanıp, yeniden yerlerine konuldu. Tamiri mümkün olmayan eski çöp konteynerleri ise zamanla kullanım ömrünü doldurduğu için hurdaya ayrılıp, yerlerine yenileri yerleştirildi. Ayrıca, kötü koku ve sinek oluşumun önüne geçebilmek için çöp konteynerleri ilaçlı su ile yıkayıp dezenfekte edildi.

Çevre düzenini ve temizlik standartlarını artırmak için yapılan yenileme çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdürüleceği kaydedildi. Ayrıca, vatandaşlardan, yeni konteynerlerin kullanımında daha dikkatli olmaları ve çevre temizliğine katkıda bulunmaları istendi.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet, eski görüntüsüyle kente yakışmayan çöp konteynerini yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, ilk etapta öz kaynaklarla alınan 350 adet konteynerin yerlerine yerleştirilmeye başlandığını söyledi. Başkan Çenet, bir kısmı belediye bütçesinden bir kısmı da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan hibe olarak Osmaniye’ye kazandırılacak 2 bin 500 çöp konteynerini tüm sokaklarımıza yerleştireceklerini ifade etti.

 

İlgili Terimler :