ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

HASAN ÇENET CADDESİNDE YOL ÇALIŞMALARI SÜRERKEN, REFÜJ VE KALDIRIMLAR DA AĞAÇLANDIRILIYOR

Osmaniye Belediyesi tarafından Hasan Çenet (İstasyon) Caddesi’nin asfalt yol konforuna kavuşması için başlatılan çalışmalar hummalı bir şekilde devam ederken, diğer yandan da refüj ve kaldırımlar ağaçlandırılıyor. 101 adet çınar, 90 adet Spiral limoni ağacı ve 160 adet top şimşir fidanları, kaldırım kenarlarında ve refüjlerde toprakla buluşturuldu.

ASFALT YOL SÜRÜCÜLERE GENİŞ KALDIRIMLAR YAYALARA KEYİF VERECEK

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu kentler arasında yer alan Osmaniye’de depremin bırakmış olduğu izlerin silinmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Göreve geldiği ilk günden bu yana gece gündüz demeden canla başla çalışan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, depremde ağır hasar alan Esenevler Mahallesi Hasan Çenet Caddesi’nde ki yol, kaldırım ve ağaçlandırma çalışmalarını da her fırsatta yerinde inceliyor. Tamamlandığında asfalt yol konforuyla sürücülere, geniş kaldırımlarıyla da yayalara keyif verecek olan caddede bir yandan da ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları sürüyor.

CADDENİN GÜZEL ÇINAR AĞAÇLARI YENİDEN KAZANDIRILIYOR

İstasyon yolunda hummalı çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan İbrahim Çenet, “Yolumuzun ve kaldırımlarımızın bir bölümü tamamlandı. Diğer yarısını da tamamlayacağız. Diğer yandan caddemizin güzel çınar ağaçlarını yeniden kazandırıyoruz. 101 adet çınar fidanımız için damlama sulama sistemlerini hazırladık. Bunların yanında 90 adet Spiral limoni ağaçlar hazırladık. Refüjümüze 160 adet top şimşirler koyduk. Biz İstasyon caddemizin eski görkemli güzel günlerini yeni Türkiye Yüzyılında da yeniden yaşayalım istiyoruz. Osmaniye’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.” Dedi.

‘AĞAÇLARIMIZIN GÖLGESİNDE GELECEK NESİLLER BİZLERİ HATIRLASIN İSTİYORUZ’

Başkan İbrahim Çenet daha sonra çınar ağacı fidanını toprakla buluşturarak ilk can suyunu verdi. Başkan Çenet, “Bu dünyada dikili bir ağacımız yok demeyelim. Her fırsatta Osmaniye’mizin mümbit topraklarına hep ağaçlar, çiçekler dikelim. Peygamber efendimizin dediği gibi kıyamet kopsa bile ağaç dikmeyi bırakmayalım. Ağaçlarımızın gölgesinde gelecek nesillerimizin burada bizleri hatırlamasını istiyoruz” dedi.

Başkan Çenet kaldırımlara da 260 adet Jakaranda ağacı fidanları dikilmeye başlandığını belirterek, “İnşallah her iki kaldırımda yükselecek olan ağaçların açacağı o mor çiçekler İstasyon yolumuzu adeta bir şölen festival havasına getirecek.” Diye konuştu.

İlgili Terimler :