ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

TARİHİ MEHMET EMİNLER KONAĞINDAKİ YANGIN İTFAİYE EKİPLERİNİN YOĞUN ÇALIŞMASI SONUCU SÖNDÜRÜLDÜ

Osmaniye merkezde yer alan tarihi Mehmet Eminler Konağında gece saatlerinde bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın, Belediye İtfaiye Ekiplerinin yaklaşık 8 saatlik yoğun çalışması sonucu tamamen söndürüldü. Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sabah saatlerinde konakta incelemelerde bulunup, işyerleri zarar gören esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Çenet, ayrıca yangının söndürülmesinde yoğun çaba sarf eden belediye itfaiye erlerine de teşekkür etti.

Yangın sonrasında, konak ile birlikte altındaki üç işyeri de yanarak kullanılamaz hale geldi.

Osmaniye’de “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil edilen ve kentin tarihine tanıklık eden konakta saat 02.00 sularında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait çok sayıda ekip sevk edildi. Binanın ahşap olması nedeniyle alevler binayı biranda sararken, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Sabahın erken saatlerine kadar soğutma çalışmaları sürerken, itfaiye ekipleri yangının çıkışı ile ilgili inceleme başlattı.

Osmaniye’nin Fransız işgalinde askeri karargah olarak kullanıldığı ve cumhuriyetin ilanı ile birlikte ilk vilayet konağı olarak ta kullanıldığı bilinen konaktaki yangın ile ilgili inceleme sürerken, Belediye Başkanı İbrahim Çenet’te bölgeye gelerek, işyerleri zarar gören esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletip, incelemelerde bulundu. Başkan Çenet, Belediye İtfaiye Müdürlüğünün başta müdür ve personellerine, yangının söndürülmesinde göstermiş oldukları yoğun çabadan dolayı teşekkürlerini iletti.

İlgili Terimler :