ÇAĞRI MERKEZİ

0 328 440 00 80

OSMANİYE BELEDİYESİ, BEYAZ BASTON FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

Osmaniye Belediyesi, ’15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’ dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Altı Nokta Körler Derneği ve Cebelibereket Görme Engelliler Spor Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu parkı içerisinde bulunan dernek binasına kadar devam etti.

Yürüyüş sonunda konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Sait Başkurt; “Değerli hemşerilerimiz, Osmaniye Belediyesi, sizlerin her zaman yanında. Başkanımız Sayın İbrahim Çenet’in ifade ettiği gibi esas engelli olanlar, farkında olmayan ve görmezden gelenlerdir. Belediyemizin envanterinde bulunan bir aracımız sadece sizler için hizmet vermektedir. İstenildiği zaman aracımızı talep ederek gideceğiniz yere kadar güvenle seyahat edebilirsiniz. Belediye başkanımızın selamlarını sizlere iletiyor, sizlerin her zaman yanınızda olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Ziya Demez; “Tüm Osmaniye halkından ve tüm Türkiye’den engellilere karşı duyarlı olmalarını bekliyorum. Kaldırımlar ve sarı çizgiler bizler için çok önemli. Belediye başkanımıza yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz. Ben başkanıma güveniyorum. Göreve geldiğinden buyana Osmaniye’de bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizler için problem olan konuları hızlı bir şekilde çözeceğine inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Cebelibereket Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Necla Tor ise konuşmasında;” Daha önceleri görme engelli kadınlarımızı dışarda göremiyorduk. Osmaniye Belediyemiz sağ olsun bizlere her zaman destek verdi. Aldığımız desteklerle kadınlarımız evden çıkamıyor durumdayken artık özgüvenli bir şekilde sosyal hayata dâhil oluyorlar. Belediyemiz de yollarımızı hızlıca yapıyor. Bizler hep birlikte güçlüyüz, sizlerle güçlüyüz. Sizler destek verdiğiniz sürece biz adım atmaktan korkmayacağız. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Osmaniye Belediyesi himayesinde düzenlenen farkındalık yürüyüşüne Belediye Başkan Yardımcısı Sait Başkurt, MHP Merkez İlçe Başkanı Bilal Çenet, KAÇEP İl Başkanı Ayşe Şahin, AK Parti Merkezi İlçe Başkanı Alpaslan Karaca, STK İl temsilcileri, OKÜ Engelsiz Gelecek Kulübü üyeleri ve yakınlarının desteğiyle yaşamlarını sürdüren vatandaşlar katıldı.

İlgili Terimler :