ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ KAPSAMINDA “OYUNCAK YAPMA YARIŞMASI”
OSMANİYE BELEDİYESİ
3.GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI VE OYUNCAKLARI FESTİVALİ
“HAYALLERİMİZDEKİ OYUNCAĞI BİZ YAPIYORUZ”
OYUNCAK YAPMA YARIŞMASI
Osmaniye Belediyesi 3.Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali Kapsamında, “Hayallerimizdeki Oyuncağı Biz Yapıyoruz” isimli ‘OYUNCAK YAPMA YARIŞMASI’ düzenlenecek. Osmaniye genelindeki okul öncesi, ilk, orta, lise ve dengi okullarındaki öğrenciler arasında düzenlenen yarışmada 3-12 yaş arasına hitap edecek oyuncaklar tasarlanacak. Öğrenciler oyuncaklarını tasarlarken veli ve öğretmenlerinden destek alabilecek.
Katılımcılar Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne en geç 13 Nisan Cuma gününe kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Oyuncaklar yapılırken akla gelecek tüm materyaller kullanılabilecek. Katılımcılar yarışma hakkında detaylı bilgiye http://osmaniye-bld.gov.tr/ adresinden ulaşabilecekler. Yarışmada dereceye giren öğrencilere 500 ile 100 TL arasında kırtasiye hediye çeki verilecek. İlk 10’na giren yarışmacıların tamamına ise bir günlük sınırsız Masal Park kullanım bilekliği hediye edilecek.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, bu yarışma ile öğrencilerin tasarlama yeteneklerini desteklerken gerçek dünya ile hayal dünyası arasında bir bağ kurarak bunu uygulamaya geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
YARIŞMA KONUSU:
Osmaniye Belediyesi 3. Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali kapsamında düzenlediğimiz “HAYALLERİMİZDEKİ OYUNCAĞI BİZ YAPIYORUZ” isimli Oyuncak Yapma Yarışması ile öğrencilerin tasarlama yeteneklerini desteklerken gerçek dünya ile hayal dünyası arasında bir bağ kurarak bunu uygulamaya geçirmeyi hedefliyoruz.
Öğrencilere aileleri ile birlikte oyuncaklarını yapma imkânı sunarak, aile içi iletişimi de arttırmayı planlıyoruz.
Yapılacak oyuncaklar 3-12 yaş arasındaki çocuklara hitap edecek şekilde tasarlanacak, eserlerin çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine, yeteneklerine ve hayal gücüne katkı sağlaması hedeflenmektedir.
YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI:
- Osmaniye genelindeki okul öncesi, ilk, orta ve lise öğrencileri ile dengi okulları yarışmaya katılabilir. Değerlendirme tek kategoride olacaktır. (Öğrencinin hangi yaş aralığında olduğu önemli değildir)
- Eserler yapılırken akla gelecek tüm materyaller kullanılabilir. (naylon, plastik, karton, ip, bez ahşap, metal vb.)
- Kesinlikle hazır ve satın alınan oyuncaklar değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Eserlerin yapımında öğrencilerimiz; öğretmenlerinden ve velilerinden yardım alabilirler.
- Katılımcılar Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne en geç 13 Nisan Cuma gününe kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaat esnasında yarışmacı bir A4 kâğıdına yaptığı oyuncağı anlatan kısa bir yazı ve iletişim bilgilerini yazarak yaptığı oyuncağı teslim edecektir.
- Yarışmaya katılan eserler komisyon tarafından değerlendirilecek olup komisyonun kararları kesindir.
- Ön eleme sonrası 10 oyuncak finallere kalacaktır. Finale kalan yarışmacılar seçici kurul önünde eserlerini anlatarak tekrar yarışacak ve derece belirlenecektir.
- Yarışmaya katılan oyuncaklar (Dereceye girsin ve ya girmesin) kesinlikle geri verilmeyecek olup ihtiyacı olan çocuklarımıza armağan edilecektir. Eser sahibi bu konuda hak iddia edemeyecektir.
- Öğrenciler istedikleri bir konu ile ilgili tasarım yapmakta serbesttirler.
- Yarışmacılar, daha önce yayınlanmış, başka yarışmalara gönderilmiş ve üçüncü şahısların haklarını ihlal eden tasarımlarla yarışmaya katılamazlar.
- Dereceye girsin, girmesin tüm oyuncaklar Osmaniye Belediyesi 3. Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali’nin final programında sergilenecektir.
- Yarışma ile ilgili Kutalmış Gürel ( 0507 724 9 725) ile irtibata geçebilirsiniz.
- Bu yarışmaya katılanlar bu şartnameyi kabul etmiş sayılırlar.
DEĞERLENDİRME ÖLÇÜLERİ: Yarışmaya katılan eserlerin değerlendirme ölçütleri aşağıdaki maddelere göre belirlenecektir.
- Özgünlük.
- Tasarımı düşündürmeli, çözümleme yaptırmalı
- 3-12 yaş arasındaki çocuklara hitap etmeli
- Eserlerin çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine, yeteneklerine ve hayal gücüne katkı sağlamak.
- İşlevsellik (Kullanıcıya sağladığı fayda)
- Hedef kitleye uygunluk (Ergonomi, dikkat süresi, ilgi alanı vb. nitelikler açısından yaş grubunun ihtiyaç ve beklentilerine uygunluk)
- Güvenlik (Ürünün ve kullanıcısın kullanımı esnasında doğabilecek sağlık, kaza ve benzer durumlara karşı oluşabilecek risklerin giderilmesi)
- Tasarım ve estetik çekicilik
- Ekonomik olması
YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURULUŞ:
Osmaniye Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü
ÖDÜLLER:
- 500 TL değerinde Kırtasiye Malzemesi Hediye Çeki
- 300 TL değerinde Kırtasiye Malzemesi Hediye Çeki
- 200 TL değerinde Kırtasiye Malzemesi Hediye Çeki
Mansiyon:100 TL değerinde Kırtasiye Malzemesi Hediye Çeki
İlk 10 dereceye giren yarışmacılara bir günlük Osmaniye Masal Park sınırsız kulanım bilekliği hediye edilecektir.
ASIL SEÇİCİ KURUL:
Celil ATASEVER / OKÜ Öğretim Görevlisi (Oyuncak Müzesi Kurucusu)
Dr. Hediye KIRLI AKIN / OKÜ Öğretim Görevlisi (Endüstri Mühendisi)
Çiğdem BOZDOĞAN / OKÜ Anaokulu Müdürü